Ik hoor je denken… ‘Uh, muffins met bloemkool? Is dat lekker?’ Ja dus! Je proeft niks van de bloemkool en alleen maar een zoete smaak met kaneel. Dus ze zijn hartstikke lekker en intussen intussen megagezond. Just give it a try!
Nodig voor 3 muffins:
- 50 gr rijpe banaan
- 50 gr bloemkool, gekookt
- 30 gr volkoren havermout, fijngemalen
- 50 ml amandeldrink ongezoet
- 1 tl bakpoeder
- 1,5 el kaneel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 C°
- Mix de banaan, bloemkool en amandeldrink in een blender
- Voeg de droge ingrediënten toe en roer tot een glad beslag
- Vul 3 (siliconen) muffinvormen met het beslag
- Plaats 30 min. in de oven
- Laat de muffins even afkoelen
Serveer met blauwe bessen of 1 tl ahornsiroop er overheen. En je kunt de muffins in de vriezer bewaren, zodat je altijd een gezonde zoete snack to go binnen handbereik hebt!
Voedingswaarde:
- 179 kcal voor 3 muffins, dus 60 kcal per stuk16 gr eiwit voor het geheel
- 6,1 gr eiwitten
- 28,7 gr koolhydraten, waarvan 5,8 gr voedingsvezels