Wie vindt appelbollen nou niet lekker? Mijn favoriete patisserie in Utrecht maakt echt de beste appelbollen ter wereld! Dat amandelspijs aan de binnenkant is to die for. Zo ontzettend lekker! Maar ik ben natuurlijk weer bezig geweest om een gezonde variant hiervoor te bedenken, zodat je iedere avond kunt genieten van deze smaaksensatie!
Nodig voor 3 muffins:
- 1 Elstar appel
- 1 Medjoul dadel, zonder pit
- 1 el amandelmeel
- 3 amandelen, ongezouten
- 10 a 15 ml haverdrink ongezoet
- 1,5 tl kaneel (of meer, als je daar blij van wordt)
- 3 rozijnen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 C°
- Bekleed een kleine springvorm (ik heb Ø 15 cm gebruikt) met bakpapier
- Verdeel de appel in vier parten. Verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens de parten in dunne schijfjes
- Mix in een blender (Magic Bullet) de dadel, het meel, de amandelen en de haverdrink
- Meng het kaneelpoeder er doorheen
- Bedek de bodem van de springvorm met de appelschijfjes. Doe er nog een laagje appel bovenop, maar bewaar in het midden een “kuiltje”
- Doe de gezonde amandelspijs in het kuiltje en leg bovenop de spijs 3 rozijnen
- Bedek het geheel met de rest van de appelschijfjes. Strooi er evt. nog een beetje kaneel over
- Plaats in de oven 20 a 30 minuten (check gewoon even of het een beetje goed gaat)
En geniet van je gezonde appelbol!!!