Gezonde citroen cheesecake

Cheesecake…. Zo lekker! Mijn favoriet haal ik bij de Bakkerswinkel. Vol van smaak, met een vleugje citroen er doorheen. Love it! Maar helaas, niet verstandig om elke dag zo’n stuk taart te eten. Dus heb ik een gezonde en voedzame variant bedacht! Eerst even wat kanttekeningen maken: zoals met bijna alle gezonde varianten is deze een stuk minder zoet en je moet het niet één op één willen vergelijken met een cheesecake van de Bakkerswinkel. Maar damn, dit is wel echt een heel fijn alternatief als je gewoon iedere dag van cheesecake wilt genieten zonder dat het een ongezonde boel wordt!


Nodig voor de bodem:

  • 4 zachte dadels (zonder pit)
  • 30 gr volkoren havermout, fijngemalen
  • Flinke scheut haverdrank ongezoet (10 a 15 milligram)
  • 3 a 4 tl Koek & Speculaaskruiden

Nodig voor de cheesecake topping:

  • 4 el AH yoghurt Griekse stijl 0% vet
  • 1,5 el Isey Skyr Crème brulee
  • Rasp van 1 citroen (of van een halve citroen, afhankelijk van je smaak)
  • Eventueel 1/5 tl Vanille bourbon

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 C°
  • Bekleed een kleine springvorm (ik heb Ø 15 cm gebruikt) met bakpapier
  • Mix in de Magic Bullet (of blender) alle ingrediënten voor de bodem
  • Druk het deeg op de bodem van de taartvorm
  • Roer de ingrediënten voor de cheesecake topping door elkaar
  • Giet de topping op het deeg
  • Plaats in de oven 30 a 45 minuten
  • Laat afkoelen en plaats 60 minuten in de vriezer zodat het stevig wordt

Snijd de cheesecake in puntjes en bewaar in de koelkast (max. 2 dagen). Zie foto onderaan hoe ik het bewaar. Of eet het taartje in één keer op!

Voedingswaarde:

  • 247 kcal voor het hele taartje. Verdeel het in 6 puntjes, dan is het 41 kcal per stuk.
  • 11,7 gr eiwitten
  • 39,5 gr koolhydraten, waarvan 5,1 gr voedingsvezels