What I eat in a day – 2

Leuk dat je komt kijk naar mijn eetdagboek! Ik ben gecertificeerd BGN Gewichtsconsulente en begeleid (m.n.) vrouwen om gezond op gewicht te komen én te blijven. En daarbij te laten zien dat een dieet totaal niet nodig is. Sterker nog: de meesten moeten zelfs aanleren dat ze meer mogen eten! De allereerste stap in dit proces is inzicht krijgen in wat je eet qua voedingsstoffen en hoeveel je eet qua calorieën. Een eetdagboek bijhouden is een handige tool om dit inzicht te krijgen.

Zelf weet ik goed wat mijn lichaam aan energie nodig heeft om in balans te blijven, dus ik hou eigenlijk nooit een hele dag een eetdagboek bij. Wat voor mij wel interessant is, is om te zien of ik gemiddeld voldoende eiwitten binnenkrijg. Dus dat track ik wel zo nu en dan. Waarom eiwitten zo belangrijk zijn, zeker voor vrouwen na 40? Dat lees je in een andere blog!

Anyway, door af en toe wel een eetdagboek van mezelf te plaatsen, wil ik laten zien:

  • Dat je gezond én lekker kunt eten met normale producten (ook brood ja!)
  • Dat je geen dieet, geen afslankproducten nodig hebt
  • En dat je iedere dag ook mag en kunt snoepen en snacken.

Here we go!

Dit eetdagboek komt in totaal op 1774 calorieën. De energie (calorieën) die ik per dag ongeveer nodig heb ligt tussen de 1800 en 1850 calorieën. Dus het was wat aan de lage kant, maar niet bewust. Sommige dagen krijg je meer binnen, andere dagen minder. Waar het om gaat is dat je happy bent met wat je eet en hoe je eet. Ik kies zoveel mogelijk voor gezond, maar er is bij mij zeker ook ruimte voor minder voedzame producten op een dag. Vandaag was ik, verspreid over de dag, aan het werk. Ik heb niet de standaard werktijden van 9 tot 5, dus het wisselt heel erg op welke tijden ik werk en dat heeft invloed op mijn eetpatroon/schema. Dat betekent soms dat ik wat eerder of juist best laat mijn avondeten eet, of dat ik bewust wat lichter eet als ik veel lessen achter elkaar geef of juist meer eiwitten als ik krachttraining en HIIT meedoe in mijn programma Fitter in 15 Minuten. Vandaag was dus werken achter de laptop – kids entertainen – en daarna weer werken door Personal Training te geven en laat op de avond nog wat administratie.

Koffie

De dag begon met, verrassend, koffie! In eetdagboek 1 lees je meer over hoe ik mijn koffie drink en waar ik op let. Totaal 50 calorieën.

Ontbijt

Mijn ontbijt bestond uit Almhof Griekse yoghurt 0% vet, blauwe bessen en Holie crunchy muesli. Dit is bijna altijd mijn ontbijt, soms met ander fruit zoals appel, peer of banaan. Totaal 182 calorieën.

Lunch

Lunchtime met het lekkerste brood van Bond&Smolders: Pain Santé. Met oa pruimen erin. Ik hou erg van de combinatie hartig-zoet, dus dit brood moet je gewoon met kaas 35+ eten! Als je eetdagboek 1, 2 en 3 bekijkt, lijkt het of ik alleen maar kaas als beleg eet.. haha! Dat is niet het geval, want er zit tijd tussen de eetdagboeken. Kaas is niet het gezondste beleg, dus beter is om te variëren met andere soorten beleg zoals een groentespread of verse (gegrilde) groenten met basilicum of good old 100% pindakaas. Geen groente erbij dit keer, want het was druk en ik moest weg. Maar goed, in totaal 188 calorieën.

Snack 1A: Koffie

Rond 15.00 uur tankte ik achter de laptop even bij met 2 koffie’s (blog 1 voor meer info over hoe ik mijn koffie maak). De kids waren intussen lekker aan het spelen. Totaal van 2 koffie’s 50 calorieën.

Snack 1B: Homemade chocolade “muffin”

Bij de koffie had ik deze superlekkere eiwitrijke chocolade “muffin”. Ik heb bewust gekozen voor een wat ‘groter’ en eiwitrijk tussendoortje, omdat ik wist dat ik wat later zou gaan avondeten. Dit is supersimpel om te maken met banaan, ei, kwark en cacaopoeder. En een blokje pure chocola erin. Krijg je wel de goede voedingsstoffen binnen en is het tegelijk genieten van een soort taartje. Totaal 194 calorieën.

Snack 2A

Eind van de dag, begin van de avond, gaf ik Personal Training in mijn studio. Ik had een snack voorbereid en meegenomen, omdat ik wist dat ik later zou gaan avondeten. Op zo’n dag schuif ik wat meer met mijn maaltijden. 1 gele paprika en een dipsaus van Griekse yoghurt gemengd met Hummus. Totaal 98 calorieën.

Snack 2B

Tussendoor nam ik 3 zoute dropjes omdat ik daar zin in had en deze vet lekker vind. Totaal 39 calorieën.

Avondeten

Tadaa, een flink bord pasta bestaande uit volkoren spaghetti en 300 gram verse groenten met wat tomatensaus van Mutti. Afgetopt met een lading basilicumblaadjes en wat Parmigiano kaas. Totaal 423 calorieën.

Snack 3

En voor mijn sweet tooth had ik na het avondeten nog 4 extra dunne maiswafels met vlokkenmix en een beetje margarine. Dit is qua energie/calorieën eigenlijk teveel om het nog een tussendoortje te kunnen noemen, dus ik zie het altijd als aanvulling op mijn avondmaaltijd. De minder voedzame aanvulling dan.. J Totaal 272 calorieën.

Snack 4

’s Avonds nog een beetje werken en de administratie Daarbij nam ik een bakje kwark met appel en kaneel. Totaal 142 calorieën.

Snack 5

Uhm, en nog 10 kruidnootjes.. Lekker! Totaal 88 calorieën.

 


Zoals je ziet eet ik vooral waar ik blij van word, fysiek en mentaal. Dat betekent voor mij persoonlijk dus iedere dag wel een combi, in de juiste verhouding, van gezonde en ook wat minder gezonde gerechten. Er zijn ook geen “verboden” producten: ik mag en kan alles eten wat ik lekker vind. Brood, pasta: het is allemaal ok, daar hoef je helemaal niet ‘bang’ voor te zijn. Als je ervoor zorgt dat je hoofdmaaltijden goed gevuld zijn en als je geniet van wat je eet, dan is het leven een stuk leuker!

Wil jij nou ook gezond op gewicht komen en blijven? En ook blijven genieten van het eten en de producten die jij lekker vindt? Maar weet je niet zo goed hoe? Vraag dan een gratis intakegesprek aan via mijn site www.lotsofenergy.nl / Gezond op Gewicht.

Liefs! Lotte